Pastasalade met tonijn

Ingrediënten:
80 gram vlinderpasta (farfalle)
150 gram tonijn in blik (niet op olie, maar op water)
2 eieren
15 zwarte olijven
100 gram ijsbergsla
1 ui
2 eetlepels knoflookpeper
1 theelepel cayennepeper
Mayonaise

Bereiding:
Snipper de ui en doe de snippers in een slakom. Open het blik tonijn en laat het water weglekken. Druk met het deksel stevig op de tonijn, terwijl je het blik ondersteboven houdt, zodat er zoveel mogelijk water weglekt. Haal met een vork de tonijn uit het blik en voeg het toe aan de ui. Prak met de vork de tonijn in kleine stukjes en roer het geheel door elkaar. Gooi de vlinderpasta in kokend water en laat het vijftien minuten koken. Dit is langer dan op de verpakking staat aangegeven, de pasta moet goed zacht zijn. Leg de eieren tien minuten in kokend water. Koel ze daarna onder koud stromend water, pel ze en snipper ze. Voeg dit toe aan de ui en tonijn. Snij de olijven in dunne ringetjes en voeg ook dat toe. Voeg de knoflookpeper, de cayennepeper en de ijsbergsla toe. Voeg tenslotte de mayonaise toe, begin met twee eetlepels. Roer de salade goed door en bepaal of de gewenste smeuïgheid is bereikt. Zo niet, voeg dan nog wat mayonaise toe. Eet smakelijk…!