Entertainer

Een zakelijke bijeenkomst op komische wijze afsluiten…? Speciaal voor dergelijke situaties heb ik een paar mooie troeven achter de hand. Twee complete mini-shows van ongeveer een half uur, waarin ik de toehoorders meeneem in mijn soms absurde denkwereld. In 2015 bracht ik mijn eerste show ‘Geld en andere frustraties’ ten tonele. Aangemoedigd door de enthousiaste reacties van het publiek heb ik vervolgens twee nieuwe shows geschreven.

Onze bizarre Nederlandse taal
In deze show neem ik het publiek mee langs een aantal vreemde aspecten van de Nederlandse taal. Omdat ik meer dan twintig jaar artikelen heb geschreven voor kranten en magazines, ben ik aardig op de hoogte wat de vreemde kronkels die onze taal kenmerkt. Daarnaast blijf ik me voortdurend verbazen over het feit hoe slordig we met onze taal omspringen. Sommige voorbeelden zorgen voor plaatsvervangende schaamte, andere voorbeelden zijn ronduit hilarisch. Ik neem ze mee en laat de toehoorders erom lachen, maar tegelijk ook nadenken. Wat doen we zelf allemaal fout?

Zo komt Jan Splinter door de winter
Het valt tegenwoordig voor veel mensen niet mee om financieel de eindjes aan elkaar te knopen. Veel mensen leven in armoede en dat noopt tot creativiteit. Maar ook voor mensen met een riant inkomen kan het natuurlijk geen kwaad om hier en daar wat te besparen. Immers, van geld dat overblijft, kun je leuke dingen doen. In een komische aaneenschakeling van anekdotes verwerk ik een aantal zinnige bespaartips, maar ook een aantal bizarre en onzinnige tips komt voorbij. Er moet immers wel wat te lachen zijn. Ook hier geldt dat men er bovendien iets van opsteekt.

Schuiven naar boven