Quiche met ham en prei

Ingrediënten:
300 gram hamblokjes
15 gram boter of olijfolie
3 eieren
125 ml. crème fraîche
500 gram gesneden prei
75 gram geraspte belegen kaas
versgemalen peper
zout
6 plakjes bladerdeeg
1 taartvorm (springvorm) van 24 cm. doorsnee

Bereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien. Snij de prei in dunne ringen en snij de ringen vervolgens nog eens tot kleine stukjes. Snipper de hamblokjes. Bak de prei en de ham samen ongeveer drie minuten in een hapjespan of wok. Klop in een kom de eieren samen met de crème fraîche tot een gladde saus. Voeg de geraspte kaas, de peper en het zout toe aan deze saus. Vet de binnenkant van de taartvorm in met de boter of olijfolie. Bekleed de bodem en binnenrand van de taartvorm met de ontdooide plakjes bladerdeeg. Verdeel het mengsel van ham en prei over de bodem. Schenk de saus erover. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de springvorm in het midden van de oven en bak de quiche gedurende 25 minuten op 225 graden gaar en bruin. De quiche laat zich goed combineren met bijvoorbeeld een frisse groene salade. Eet smakelijk…!