Pikante kip met knoflook

Ingrediënten voor 2 personen:
350 gram kipfilet
1 paprika
1 tomaat
1 ui
½ bol knoflook
1 theelepel cayennepeper
5 eetlepels olijfolie
1 glas water
3 eetlepels ketjap manis
100 gram bloem

Bereiding:
Snij de kipfilet in brokken van ongeveer 3 x 6 cm. Haal de brokken kipfilet door de bloem, zodat ze aan alle kanten van een laagje bloem voorzien zijn. Neem de halve bol knoflook, pel alle teentjes en snij de teentjes zo klein mogelijk. Snipper de ui, de tomaat en de paprika. Verhit twee eetlepels olijfolie in een hapjespan en leg de brokken kipfilet hierin. Bak ze op hoog vuur tot ze aan beide zijden bruin zijn. Voeg vervolgens de fijngesneden knoflook en de gesnipperde ui, tomaat en paprika toe. Roerbak dit gedurende enkele minuten. Voeg vervolgens het water, de cayennepeper en de ketjap toe. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat het geheel zo minstens een half uur stoven. Het gerecht is klaar wanneer de kip zacht en volledig gaar is. Serveer hierbij bijvoorbeeld gepofte aardappel of witte rijst.

Foto:

Pikante kip met knoflook