Risotto met courgette en gerookte zalm

Ingrediënten voor 2 personen:
200 gram risottorijst
1 blokje visbouillon
½ courgette
200 gram gerookte zalm
125 milliliter crème fraîche
3 eetlepels olijfolie
1 rode ui
½ liter water
3 eetlepels peper
2 bosuitjes

Bereiding:
Snipper de ui. Snij de courgette in plakjes met een dikte van een halve centimeter. Snij vervolgens van die plakjes weer in reepjes van een halve centimeter en snij van die reepjes uiteindelijk kleine blokjes. Kook het water en voeg vervolgens het bouillonblokje toe. Roer in het water totdat het bouillonblokje geheel is opgelost. Snij de gerookte zalm in snippers van ongeveer 1 x 1 centimeter. Snij de bosuitjes in kleine ringetjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan of wok. Voeg de ui toe aan de hete olie en bak de ui tot de kleur verandert. Voeg de blokjes courgette toe. Roerbak het geheel even op een hoog vuur. Voeg dan de risottorijst toe. Roerbak de rijst enkele minuten, tot de rijstkorrels glazig worden. Voeg nu een scheutje van de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat de rijst het vocht opnemen. Zodra het meeste vocht is opgenomen en de brij dus dik is geworden, voeg je weer een scheutje bouillon toe. Gedurende ongeveer een kwartier herhaal je dit totdat alle bouillon op is. Giet niet teveel ineens, maar steeds in kleine beetjes erbij en wacht steeds tot het water is opgenomen. Roer dan de crème fraîche erdoor. Voeg vervolgens de peper toe en roer het geheel goed door, zodat de peper zich mooi verdeelt over het mengsel. Roer de snippers gerookte zalm en de in ringetjes gesneden bosuitjes door het rijstmengsel. Direct hierna kan het gerecht worden geserveerd. Eet smakelijk…!