Pastasalade met zalm

Ingrediënten voor 2 personen:
150 gram pasta, bijvoorbeeld gigli
200 gram zalm in blik
3 bosuitjes
250 gram broccoli
8 cherrytomaatjes
1 klein bekertje crème fraîche
3 eetlepels knoflookolie
1 liter water

Bereiding:
Snij de broccoli in kleine roosjes. Breng een liter water aan de kook. Doe zodra het water kookt de pasta in de pan en kook het volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoli toe en laat die meekoken. Snij intussen de bosuitjes in dunne ringetjes. Doe 3 eetlepels knoflookolie in een hapjespan of wok en laat de olie heet worden. Doe vervolgens de gesneden bosuitjes in de pan en roerbak ze op hoog vuur. Voeg de crème fraîche toe en blijf roeren. Giet de olie uit het blik zalm weg en voeg de zalm toe aan het mengsel in de pan. Verdeel de zalm al roerend in kleine stukjes en haal daarna de pan van het vuur. Voeg de gekookte pasta en broccoli toe aan het sausmengsel met zalm. Halveer de cherrytomaatjes en roer deze door het mengsel. Voeg desgewenst nog peper en zout naar smaak toe. Eet smakelijk…! Deze pastasalade is uitstekend te combineren met in knoflook gebakken gamba’s.