Pasta met broccoli, gerookte zalm en roomkaas

Ingrediënten voor 1 persoon:
80 gram pasta, bijvoorbeeld fusilli
100 gram gerookte zalm
1 teentje knoflook
200 gram broccoliroosjes
8 cherrytomaatjes
½ bekertje roomkaas met kruiden
3 eetlepels wokolie
1 bouillonblokje (bij voorkeur visbouillon

Bereiding:
Snij de broccoli in kleine roosjes. Breng een liter water aan de kook. Doe zodra het water kookt het bouillonblokje erin en voeg vervolgens de broccoliroosjes toe. Laat de roosjes vier minuten koken en schep ze vervolgens uit het water, bijvoorbeeld op een bord of in een kom. Zet de broccoliroosjes even weg. Snipper het teentje knoflook (naar smaak kan eventueel nog een tweede teentje knoflook worden gebruikt) en snij de cherrytomaatjes in vier delen. Snipper de gerookte zalm in stukjes van ongeveer 1 x 1 centimeter. Kook in het bouillonwater de pasta volgens de aanwijzigen op de verpakking. Doe de wokolie in een wok of hapjespan en verhit deze. Voeg de gesnipperde teentjes knoflook toe en roerbak deze kort. Voeg vervolgens de gekookte broccoliroosjes toe. Voeg de roomkaas met kruiden toe en laat deze smelten. Blijf regelmatig roeren en voeg de stukjes cherrytomaat toe. Voeg tenslotte de gesnipperde gerookte zalm toe. Roer het geheel goed door. Leg de pasta, wanneer deze klaar is, op een bord. Schep het mengsel van broccoli, zalm en roomkaas met kruiden er overheen. Eet smakelijk…!

Foto:

Pasta met broccoli, gerookte zalm en roomkaas