Okra’s met kip

Ingrediënten voor 2 personen:
400 gram okra’s
300 gram kipfilet
1 blik blokjes tomaat
1 teentje knoflook
1 rode ui
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel kaneel
1 theelepel oosterse vleeskruiden
Afghaans of Turks brood

Bereiding:
Snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Snij de kipfilet in kleine stukjes. Verhit de zonnebloemolie en de olijfolie in een hapjespan of wok. Voeg de ui toe aan de hete olie en bak de ui tot de kleur verandert. Voeg de knoflook, de okra’s en de stukjes kip toe. Roerbak het geheel op een hoog vuur. Voeg de blokjes tomaat, de kaneel en de oosterse vleeskruiden toe. Laat het geheel even pruttelen op een laag vuurtje. Serveer het gerecht met stukken Afghaans of Turks brood. Eventueel kan dit gerecht ook met witte rijst worden geserveerd, maar traditioneel wordt het met brood gegeten. Eet smakelijk…!