Mexicaanse ovenschotel met kip en tortillachips

Ingrediënten voor 2 personen:
300 gram kipfilet
125 gram crème fraîche
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
1 blikje maïs
1 zakje fajita kruiden
½ zak tortillachips
1 zakje geraspte kaas
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie

Bereiding:
Snij de paprika’s in kleine blokjes. Snij de kipfilet in kleine stukjes. Pel de ui en snipper deze. Pel het teentje knoflook en snipper dit ook. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok. Doe de kip, ui en knoflook in de pan en roerbak de kip gaar. Voeg vervolgens het zakje fajita kruiden toe en indien nodig wat water. Let op, gebruik niet teveel water, met 50 ml. kom je al een eind! Roer totdat de kruiden goed vermengd zijn en voeg dan het paprikamengsel en de maïs toe. Roer het geheel nog even goed door. Vet een ovenschaal in en doe het geroerbakte mengsel hierin. Smeer de crème fraîche er overheen en strooi daarop de helft van de geraspte kaas. Bedek de kaas met een laag tortillachips en strooi vervolgens de rest van de kaas er overheen. Zet de schaal 10 minuten in de oven op 175 of 180 graden zodat de kaas smelt. Eet smakelijk…!