Kip in sambalsaus

Ingrediënten voor 1 persoon:
150 gram kipfilet
3 teentjes knoflook
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels sambal oelek
100 milliliter crème fraîche
50 milliliter water
1 eetlepel aardappelzetmeel
2 eetlepels (wok)olie
1 kopje rijst

Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij intussen de kipfilet in kleine stukjes. Doe in een wok of hapjespan de (wok)olie en verhit deze. Pers de teentjes knoflook en doe de geperste knoflook in de pan. Roerbak dit kort, tot de knoflook een beetje bruin kleurt. Voeg de stukjes kipfilet toe en roerbak het geheel op hoog vuur tot de kip een beetje kleurt aan alle zijden. Voeg dan de ketjap, de sambal, de crème fraîche en het aardappelzetmeel toe. Roer het geheel tot een gladde massa en laat die enige tijd pruttelen. Giet de rijst af wanneer deze gaar is en maak een bergje van rijst op het bord. Giet hier de kip met de saus overheen. Te serveren met groente naar keuze. Eet smakelijk…!