Gevulde tomaten

Ingrediënten voor 2 personen:
4 grote vleestomaten
300 gram gehakt
5 champignons
½ paprika
3 eetlepels knoflookpeper
3 eetlepels knoflooksaus
1 ui
Olijfolie
100 gram geraspte kaas

Bereiding:
Snij van de tomaten een kapje af, zodat het vruchtvlees zichtbaar wordt. Let erop dat de tomaat verder niet beschadigd wordt. Verwijder met een scherp mesje en/of een lepel het vruchtvlees uit de tomaten, zodat alleen de want overblijft. Zet de tomaten enige tijd met de opening naar beneden op een bord, zodat het vocht eruit loopt. Dep desnoods met een stuk keukenpapier de binnenkant van de tomaten droog. Hoe minder vocht er achter blijft, hoe beter het is. Doe twee eetlepels olijfolie in een hapjespan of wok en braad hierin het gehakt rul. Haal de pan van het vuur zodra het gehakt de bruine kleur heeft gekregen. Haal het gehakt uit de pan en zet het even weg in een schaal. Snipper de ui, de paprika en de champignons en roerbak dit in de pan gedurende vier minuten. Voeg vervolgens het gehakt, de knoflookpeper en de knoflooksaus toe en roer dit gedurende een minuut goed door. Vul met een lepel de vier holle tomaten voor de helft met dit mengsel. Strooi vervolgens een laagje geraspte kaas over de vulling. Vul daarna de tomaten verder tot aan de rand. Besluit met wederom een laagje geraspte kaas. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe in een ovenschaal 3 eetlepels water en 2 eetlepels olijfolie. Plaats hierin de gevulde tomaten en bak ze in de oven gedurende 30 minuten. In plaats van tomaten kunnen ook courgettes worden gebruikt. Snij in dat geval de courgette in de lengte in tweeën en hol de twee helften uit. Ter variatie kun je in plaats van knoflookpeper ook chilipoeder door het gehakt roeren. Neem in dat geval 1 à 2 eetlepels chilipoeder, al naar gelang de voorkeur.