Gamba’s in knoflook

Ingrediënten voor 1 persoon:
250 gram gepelde gamba’s
3 teentjes knoflook
3 bosuitjes
1 theelepel sambal
4 eetlepels olijfolie

Bereiding:
Doe 4 eetlepels olijfolie in een kom. Snij de bosuitjes in dunne ringetjes en voeg ze toe aan de olie. Pel de teentjes knoflook en snipper ze zo fijn mogelijk. Voeg ze toe aan de olie. Voeg vervolgens een theelepel sambal toe en roer het geheel goed door. Wanneer je gebruik maakt van diepgevroren gepelde gamba’s, doe je ze eerst in een pan warm water om ze te ontdooien. Laat ze vervolgens goed uitlekken en leg ze in het oliemengsel. Roer goed door en laat ongeveer twee uur staan, zodat de knoflook goed in de gamba’s kan trekken. Doe de gamba’s vervolgens samen met het oliemengsel in een wok of hapjespan en roerbak ze op hoog vuur in enkele minuten gaar. De gamba’s zijn klaar wanneer ze wit van kleur zijn. Eet smakelijk…! Deze gamba’s in knoflook zijn uitstekend te combineren met een pastasalade.