Eierworstsalade

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:
6 middelgrote eieren
½ ui
1 blik Unox runderknaks
6 eetlepels Zaanse mayonaise

Bereiding:
Deze salade maakte mijn moeder vroeger altijd. Het recept komt vermoedelijk uit Duitsland en is zeer goed bruikbaar voor diverse gelegenheden. Een prima salade voor bij de barbecue, maar ook te eten als gerecht in combinatie met bijvoorbeeld rösti en een slavink. Leg de eieren voorzichtig in een pan koud water en breng het water vervolgens aan de kook. Zodra het water kookt, laat je de eieren tien minuten doorkoken, zodat ze hard gekookt zijn. Giet daarna het kokende water weg en blus de eieren met koud water om het kookproces te stoppen. Pel de eieren en haal ze zowel in de lengte als in de breedte een keer door de eiersnijder, zodat er kleine vierkante staafjes ontstaan. Snij vervolgens met een mes die staafjes klein tot snippertjes. Doe alle eisnippers in een grote slakom. Pel een ui, halveer deze en snipper een halve ui zo klein mogelijk. Doe de gesnipperde halve ui bij de eisnippers. Open een blik Unox runderknaks en laat het vocht weglopen. Snij vervolgens de knaks in dunne plakjes (1 à 2 mm) en doe de plakjes worst in de slakom. Voeg 6 eetlepels mayonaise toe en roer het geheel goed door, zodat ei, ui en worst zich goed vermengen. Voeg naar behoefte nog wat extra mayonaise toe om de sla de gewenste smeuïgheid te geven. Eet smakelijk…!