Courgette uit de wok

Ingrediënten voor 1 persoon:
1 courgette
2 tomaten
3 eieren
3 eetlepels knoflookpeper
2 eetlepels wokolie

Bereiding:
Meestal wordt courgette als bijproduct in gerechten verwerkt, maar deze groente leent zich ook heel goed om de hoofdrol te spelen in een smakelijke maaltijd. Heb je niet veel tijd, maar wil je iets gezonds en lekkers op tafel zetten? Maak dan in een handomdraai dit gerecht klaar. Breng een pan water aan de kook. Zodra het kookt voeg je de eieren toe en laat je het water 10 minuten koken. Daarna het water wegspoelen en de eieren blussen met koud water. Laat ze enkele minuten in het koude water staan, pel ze vervolgens en snij ze in stukjes. Snij de tomaten in kleine stukjes en laat het vocht zoveel mogelijk weglopen. Doe de wokolie in een wok een laat het heet worden. Schil de courgette. Snij de geschilde courgette in kleine stukjes (dobbelsteentjes van ongeveer een kubieke centimeter groot) en gooi ze in de hete olie. Voeg de knoflookpeper toe en roerbak op een hoog vuur totdat de courgette een lichtbruine kleur krijgt. Leg de stukjes courgette op een bord en strooi hierover de stukjes ei en tomaat. Eet smakelijk!