Bloemkoolsalade

Ingrediënten voor 1 persoon:
300 gram bloemkool
1 kleine ui
3 middelgrote augurken
1 hardgekookt ei
50 gram katenspek
5 eetlepels olijfolie
3 eetlepels azijn
5 eetlepels slagroom
2 eetlepels fijngeknipte bieslook

Bereiding:
Breng in een pan een liter water aan de kook. Snij de bloemkool in kleine roosjes en gooi ze in het kokende water. Laat de bloemkool 3 minuten koken, giet vervolgens het water eraf, spoel de bloemkoolroosjes af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Snipper de ui en de augurken. Pel het ei en prak het fijn. Snij het spek in smalle reepjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de reepjes spek hierin op hoog vuur gedurende 2 minuten. Roer het ei, de ui, de augurken, het uitgebakken spek met de olie uit de pan, de rest van de olie, de slagroom, het bieslook en eventueel naar smaak wat zout en peper door de azijn en schep deze dressing door de bloemkoolroosjes. Eet smakelijk…!