Zalmpakketje uit de oven

Ingrediënten voor 1 persoon:
1 zalmmoot van ongeveer 125 à 150 gram
1 teentje knoflook
½ ui
300 gram gewassen bladspinazie
Olijfolie
Peper
Paprikapoeder
Kerriepoeder

Overige benodigdheden:
1 stuk aluminiumfolie
1 oven

Bereiding:
Gebruik een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om de zalmmoot ruim in te verpakken. Vet in het midden van het stuk folie een deel in ter grootte van de zalmmoot. Wanneer je zalm uit de diepvries gebruikt, zorg er dan voor dat deze volledig is ontdooid. Dep de zalmmoot droog met keukenpapier en leg de zalmmoot vervolgens op het ingevette deel van het stuk aluminiumfolie. Pers het teentje knoflook en leg de knoflook op de zalm. Snij de ui in ringen en leg ze over de zalm. Strooi wat peper, paprikapoeder en kerriepoeder over de zalm en druppel er tenslotte wat olijfolie overheen. Vouw het stuk aluminiumfolie dicht, zodat alle ingrediënten geheel zijn ingepakt. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg het pakketje gedurende 20 minuten in de oven, eveneens op 200 graden. Verhit een pan op het vuur zonder olie te gebruiken. Doe hierin, ongeveer vijf minuten voordat de 20 minuten baktijd zijn verstreken, de gewassen bladspinazie en roerbak de bladspinazie op hoog vuur. Omdat 300 gram wat veel is om ineens te roerbakken, kun je dit het beste in twee delen doen. Na ongeveer 2 minuten is het eerste deel klaar. Doe het even in een kom of andere pan en behandel de tweede helft van de bladspinazie op dezelfde wijze. Roerbak tenslotte de twee delen nog even kort samen en leg de bladspinazie op een bord. Haal voorzichtig het pakketje zalm uit de oven en leg het op een bord of schaal om het te kunnen openmaken. Pas op, er kan hete olie uit druipen! Leg met behulp van een lepel of bakspaan de zalm op de spinazie. Eet smakelijk…!