Visfilet met pesto

Ingrediënten voor 2 personen:
350 gram visfilet, bijvoorbeeld pangasius, tilapia of kabeljouw
150 gram pesto
1 prei
1 rode paprika
400 gram aardappelpuree
100 gram geraspte kaas

Bereiding:
Snij de prei in flinterdunne plakjes. Ik gebruik hiervoor de snijplaat van de ‘nicer dicer’ keukenhulp, maar de snijfunctie van een gewone rasp volstaat ook. De plakjes moeten in elk geval heel dun zijn. Doe ze vervolgens in een pan water en was ze grondig. Het is de bedoeling dat de plakjes uiteen vallen in losse ringen. Doe de ringen in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Vet een ovenschaal in en leg de helf van de preiringen op de bodem van de ovenschaal. Leg hierop de visfilets naast elkaar neer. Bestrijk de visfilet met een dikke laag pesto. Snij de paprika in blokjes van ongeveer 0,5 cm. Leg de rest van de preiringen en de stukjes paprika op de vis. Doe de aardappelpuree op de prei en strijk het glad zodat het de gehele schotel bedekt. Strooi hierop vervolgens de geraspte kaas. Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats de schotel in de voorverwarmde oven en laat deze 35 minuten staan. Eet smakelijk…!