Andijviestamppot met spekjes

Ingrediënten voor 1 persoon:
600 gram geschilde (zeer) kruimige aardappelen
300 gram gesneden andijvie
50 milliliter melk
15 gram boter
1 eetlepel crème fraîche
150 gram spekreepjes
Maggi Aroma

Bereiding:
Breng in een flinke pan 1,5 liter water aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes van ongeveer 3 centimeter groot. Wacht tot het water kookt en doe de aardappelen met wat zout in het water. Laat de pan op hoog vuur 20 minuten koken, zodat de aardappelen gaar worden. Bak intussen de spekreepjes in een koekenpan of wok gedurende ongeveer 7 minuten zonder toegevoegde olie. Giet na 20 minuten koken het water van de aardappelen weg en zet de pan op een laag pitje. Laat de aardappelen zo nog twee minuten staan. Voeg vervolgens de boter en de melk toe en pureer de aardappelen met behulp van een pureestamper. Voeg de andijvie, de crème fraîche en de gebakken spekjes toe en roer het geheel goed door. Voeg tenslotte een scheutje Maggi Aroma toe. Serveer deze stamppot eventueel met een rookworst. Tip: de pikante rookworst van Unox past hier voortreffelijk bij. Eet smakelijk…!.