Vakantie naar Duitsland – Bijkomen aan de Rijn

VAKANTIE NAAR DUITSLAND – BIJKOMEN AAN DE RIJN

Na een vermoeiende, maar bevredigende eerste volledige vakantiedag heb ik het de tweede dag rustig aan gedaan. Ik heb me beperkt tot het bezoeken van wat locaties in Heidesheim, de gemeente waar zich het hotel bevindt. Even lekker niets moeten, maar gewoon doen waar je op dat moment zin in hebt.

Heidesheim zelf is maar klein. Er wonen ongeveer 7600 mensen. Zo presenteert het dorp zichzelf op een bord:

IMG_20170815_135001

Ik vind het altijd leuk om treinstations te bekijken, zo ook hier in Heidesheim. Een alleraardigst station, waar verder nauwelijks iemand was te zien.

IMG_20170815_123633

Zoals de stad Beverwijk het dorp Wijk aan Zee naast zich heeft liggen, als onderdeel van de gemeente, zo heeft Heidesheim het piepkleine Heidenfahrt. Je rijdt vanaf het station de straat uit, dan rechtsaf en vervolgens kom je buiten de bebouwde kom. Na een paar minuten fietsen ben je vervolgens in Heidenfahrt, de woonkern nabij de Rijnoever.

IMG_20170815_124602

IMG_20170815_124751

Hier heb ik enige tijd lekker op een bankje naar de Rijn zitten turen, onderwijl genietend van een cracker met smeerkaas. Er kwamen wel wat bootjes voorbij, maar het was relatief rustig op het water.

IMG_20170815_131128

Voor het tweede deel van de middag was zware regenval met onweer voorspeld. Daarom ben ik na enige tijd weer op de fiets gestapt en terug naar het dorp gereden. Daar bestelde ik alvast een pizza voor de avond, die ik liet bezorgen in het hotel. Terwijl ik in de pizzeria stond, begon het hard te regenen. Ik ben de straat overgestoken en onder de luifel van de (enige) ijssalon in het dorp gaan staan. Het eten van een ijsje was namelijk ook een agendapunt voor dit dagje ontspannen. Gelukkig stonden er grote parasols op het terras. Terwijl ik van mijn ijsje genoot, kletterde de regen op straat.

IMG_20170815_141455

De regen nam vrij snel weer af in kracht. Toen het bijna droog was, ben ik terug gefietst naar het hotel, een stukje van enkele minuten. Later die dag maakte ik nog deze foto vanuit het raam van mijn hotelkamer:

IMG_20170815_193452

Mijn pizza werd keurig op de afgesproken tijd bezorgd. Niet met een brommer, zoals hier meestal gebeurt, maar met een auto. Overigens wordt dat hier in Beverwijk soms ook wel gedaan. Ik heb in Duitsland niet veel brommers gezien. Fietsen zijn er in deze streek ook nauwelijks, je ziet alleen de jeugd erop rijden plus wat mensen die van fietsen hun hobby hebben gemaakt.

In het volgende verslag laat ik jullie kennis maken met de stad Mainz.

 

>> NAAR HET VOLGENDE DEEL

 

EERDERE DELEN:

01 – Introductie

02 – Terug naar mijn jeugd

03 – Herinneringen aan mijn vader