Tagliatelle met pesto, kaas en spek op een bedje van rucola

Ingrediënten voor 2 personen:
200 gram tagliatelle
150 gram rucola sla
3 eetlepels groene pesto
150 gram geraspte kaas
150 gram spekreepjes
1 liter water
Enkele druppels olijfolie

Bereiding:
Doe de spekreepjes in een pan en roerbak ze gedurende enkele minuten. Het is niet nodig hierbij olie toe te voegen. Laat eventueel na afloop van het roerbakken het overtollige vocht weglopen. Breng 1 liter water aan de kook, voeg vervolgens enkele druppels olijfolie toe en kook hierin de tagliatelle volgens de aawijzingen op de verpakking. De olijfolie voorkomt dat de tagliatelle blijft kleven. Breek de tagliatelle desgewenst voor het koken in kleine stukjes om (te) lange slierten te voorkomen. Verdeel de rucola sla over twee borden. Giet, wanneer de tagliatelle gaar is, het kookvocht weg en roer de gebakken spekreepjes, de pesto en de geraspte kaas erdoor. Verdeel het mengsel over de twee borden door op elk bord enkele scheppen in het midden op de rucola sla te leggen. Eet smakelijk…!