Spaanse hamburgertjes

Ingrediënten voor 2 personen:
300 gram mager rundergehakt
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel zout
1 ei
1 stuk chorizo van minstens 6 centimeter lang
12 cherry tomaatjes
2 eetlepels platte peterselie
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui
100 milliliter Maggi basis voor tomatensoep
Peper naar smaak

Overige benodigdheden:
1 lage ovenschaal
12 tapas stokjes
1 middelgrote of grote kom

Bereiding:
Doe het gehakt in de kom. Scheid de dooier van het eiwit en voeg alleen het eiwit toe aan het gehakt. Voeg ook het zout, het paprikapoeder en eventueel peper naar smaak toe. Kneed het gehakt goed door, zodat de kruiden zich goed vermengen door het gehakt. Blijf kneden tot het gehakt niet meer aan de kom blijft kleven en alle losse stukjes gehakt zijn opgenomen in de bal. Splits de bal gehakt in 12 kleine balletjes en vorm daarvan kleine hamburgertjes. Snijd 12 plakjes chirozo met een dikte van ongeveer 4 à 5 millimeter. Pel en snipper de rode ui. Hak de peterselie fijn. Doe de olijfolie in een pan en verhit de olie. Let de hamburgertjes in de pan en bak ze 1 minuut per kant, zodat ze bruin worden. Leg ze daarna in een ingevette lage ovenschaal. Laat de olie in de pan achter, bak hierin de plakjes chorizo ook 1 minuut per kant. Leg vervolgens op elk hamburgertje een plakje chorizo. Laat ook nu de nog aanwezige olie achter in de pan. Fruit hierin kort de gesnipperde ui. Voeg de peterselie en de Maggi basis voor tomatensoep toe. Verwarm dit mengsel kort en goed het in de ovenschaal, tussen de burgertjes. Leg op elk plakje chorizo een cherry tomaatje, prik een tapas stokje door het tomaatje, de chorizo en het hamburgertje om het geheel op zijn plaats te houden. Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats de ovenschaal met de burgertjes in de voorverwarmde oven en laat het gerecht 15 minuten bakken. De hamburgertjes kunnen direct uit de oven worden geserveerd. Eet smakelijk…! Deze Spaanse hamburgertjes zijn uitstekend te combineren met een frisse salade of een aardappelgerecht zoals rösti.